Padel zorgt voor nieuwe leden…

Sport76 Productions / Geen categorie  / Padel zorgt voor nieuwe leden…

Padel zorgt voor nieuwe leden…

…zo ook bij TC Rijpwetering. We komen het vaak tegen, tennisverenigingen die behoefte hebben aan een nieuwe aanwas van leden. De afgelopen jaren is het ledenaantal bij veel verenigingen teruggelopen, soms zelfs tot een kritische ondergrens. Naast groei speelt ook verjonging een rol. Het aanleggen van padelbanen geeft een stevige injectie.  

We spraken met Aad van der Weijden voorzitter van TC Rijpwetering over de ontwikkeling bij zijn club. “Om de continuïteit te waarborgen en structureel nieuwe leden aan te trekken, hebben we besloten om drie padelbanen aan te leggen. We zijn hierbij niet over één nacht ijs gegaan. Een goed uitgebalanceerde padelcommissie heeft goed onderzoek gedaan.   

Dit is begonnen met een enquête onder de leden en deskresearch naar aanbieders. Vervolgens zijn we informatie gaan inwinnen bij de KNLTB en bij bestaande padelbanen gaan kijken. Dit resulteerde in een shortlist van partijen die een offerte mochten uitbrengen. Gelijktijdig is het vergunningentraject gaan lopen, waarbij naast het indienen van de bouwtechnische tekeningen ook een akoestisch onderzoek een belangrijke voorwaarde was. 

In de keuze voor de uiteindelijke leverancier zijn de kwaliteit en het persoonlijke contact doorslaggevend geweest. In een ‘bijzondere ledenvergadering’ is de knoop definitief doorgehakt en zijn de padelbanen in aantocht. De komst van de drie padelbanen begint al rond te zoemen en levert direct al nieuwe leden op. We hebben er een goed gevoel bij dat onze mooie club weer een goede impuls krijgt!” 

No Comments
Leave a Comment